Friday, 9 October 2015

Έμφαση στην Ελληνική τέχνη στην τακτική δημοπρασία του Myrό Antiques House


Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 - Με έμφαση σε επώνυμα έργα Ελληνικής Τέχνης και εξαιρετικές αντίκες, θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 12.30 η 46η διεθνής δημοπρασία στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House, που βρίσκονται στο 2ο χλμ του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οι εγγραφές ανοίγουν στις 12.00 και η δημοπρασία ξεκινά στις 12.30. Η διαδικασία είναι ανοικτή στο κοινό, ακόμα και για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει ως απλός παρατηρητής. Για όσους δεν οδηγούν ο Οίκος διαθέτει πολυτελές πούλμαν που θα σας μεταφέρει από τον Λευκό Πύργο στην Δημοπρασία και αναχωρεί στις 11.30 το πρωί ακριβώς, ενώ, σας επιστρέφει με τη λήξη της δημοπρασίας.

Σύγχρονη και Κλασσική τέχνη
Αφιερωμένη σε νέους και ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, όπως είναι ο Φώτης Κλογέρης, ο Μιχαήλ Τσακουντής, ο Βασίλης Λούγγος (που αυτό τον καιρό εκθέτει έργα του στο Hyatt Regency Thessaloniki), ο Κώστας Μεννής και άλλοι, αλλά και εγκαθιδρυμένυς Έλληνες ζωγράφους όπως Κώστας Λούστας, ο Κωνσταντίνος Παλιάν, ο Βενετούλιας, ο Άγγελος, η 46η δημοπρασία του Ελληνικού Οίκου είναι πολυ ενδιαφέρουσα για συλλέκτες αλλά παράλληλα για όσους σκέπτονται να ξεκινήσουν μια συλλογή. Παράλληλα, αισθητή είναι η παρουσία της νέας σκην.ης της ελληνικής χαρακτικής. Εκλεκτοί νέοι Έλληνες χαράκτες όπως ο έντονα ανερχόμενος στο εξωτερικό Παναγιώτης Φερεντίνος, αλλά και η Ζωή Αντωνιάδου, η Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, η ιδιαίτερα αγαπητή στην Θεσσαλονίκη Γεωργία Γρηγοριάδου, η Χαρά Δημακάκου, εκπροσωπούντα με έργα τους με εξαιρετικά χαμηλές τιμές εκκίνησης οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν στο ελάχιστο τις γκαλερίστικες τιμές τους, ώστε η αίθουσα να διαμορφώσει ελεύθερα τις τιμές απόκτησης τους.

Εκλεκτές αντίκες
Γαλλικές, αγγλικές και ελληνικές αντίκες έπιπλα κλέβουν την παράσταση, μαζί με ασημένια αντικείμενα, και μικρά πορσελάνινα σερβίτσια και βαζάκια. Έντονη είναι και η παρουσία ασιατικής τέχνης (μεταξύ των αντικειμένων συγκαταλέγονται δύο γνήσια Σατσούμα). Ένα εξαιρετικό λειτουργικό πιάνο με ουρά Πετρώφ, συμπληρώνει την κατηγορία.


Κρύσταλο, συλλεκτικά αντικείμενα και φως
Μία ολοκληρωμένη συλλογή από ρολόγια τσέπης, μερικές δεκάδες μικρά κρυστάλλινα αντικείμενο κυριαρχούν με την λεπταίσθητη παρουσία τους. Επιπρόσθετα διατίθενται πολλά φωτιστικά, τόσο πατώματος όσο και οροφής, αλλά και απλίκες. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν φωτιστικά γραφείου με ενδιαφέρον design και εκλεκτά υλικά. Ειδική κατηγορία αποτελούν τα αραβικά χειρόγραφα. Μία συλλογή από 19 χειρόγραφα αραβικά βιβλία περιμένουν τους γνώστς να τα εξατάσουν και να τα αποκτήσουν.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον οίκο μέχρι και μία μέρα πριν την διεξαγωγή της δημοπρασίας κατόπιν ραντεβού για να δουν από κοντά όλα τα αντικείμενα, ή/και να τα δουν online στην διευθυνση www.myroauctions.gr. Για ραντεβού επικοινωνήστε απευθείας για με τον δημοπράτη κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212).

Σχετικά με τον Οίκο
Ο Οίκος Δημοπρασιών Antique’s House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τα events που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού. Για τον λόγο αυτό μπορεί στις δημοπρασίες μας να εμφανιστούν κομμάτια σε απίστευτα χαμηλές τιμές (η πραγματική τους αξία μπορεί να είναι μέχρι και 10 φορές πάνω), προσιτές για τον καθένα.  

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Andros Animation & Comics Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Sculpture & Ceramics StreetArt Symposiums Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σαντορίνη Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συνέντευξη Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χορός