Monday, 7 September 2015

Μουσειακές αντίκες και εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στο Hyatt Regency Thessaloniki

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 - Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Myrό Antiques House με το Hyatt Regency Thessaloniki ο επισκέπτης του πολυτελούς ξενοδοχείου πλέον θα μπορεί να δει και να συζητήσει με τους ανθρώπους του οίκου την διαθεσιμότητα μουσειακής αξίας αντικών που θα βρίσκονται σε ειδικές προθήκες του χώρου. Η είσοδος στις εκθέσεις είναι ελεύθερη. Τον Σεπτέμβριο στους χώρους του ξενοδοχείου, και σε ειδική προθήκη φιλοξενούνται γνήσιες αντίκες της εποχής της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όπως Ελληνικά γιαταγάνια, μαχαίρες, πάλες, και πιστόλες του 18ου και 19ου αιώνα, στολισμένα με εκλεκτές τεχνικές όπως αυτή του niello, με λαβές από ελεφαντόδοντο και με εφαρμογή της τεχνικής δεινότητας των φημισμένων κατασκευαστών της Ελλάδας φιλοξενούνται διαθέσιμα προς το ευρύ κοινό. Ανάμεσα στα μουσειακής αξίας αντικείμενα βρίσκονται δύο περίτεχνα διακοσμημένοι χαυλιόδοντες Μαμμούθ, μία χαρακτηριστική πόρπη, καθώς και κασετίνες με πιστόλια μονομαχίας του 19ου αιώνα.

Παράλληλα, συνεχίζονται μία σειρά από εκθέσεις που καθιστούν τους ισόγειους χώρους υποδοχής του ξενοδοχείου μία ανοικτή γκαλερί σύγχρονης τέχνης. Τις καλύτερες εντυπώσεις έχει αποσπάσει η διπλή έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής του Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη που σταδιοδρομεί στο εξωτερικό Βαγγέλη Ρήνα, τα έργα του οποίου κοσμούν τους τοίχους του lobby του πολυτελούς ξενοδοχείου. Ο Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης σταδιοδρομεί με επιτυχία τα είκοσι τελευταία χρόνια διεθνώς, απαριθμεί πολλές βιβλιογραφικές αναφορές και έχει δείξει την δουλειά του στις πρωτεύουσες της τέχνης αλλά και -προς τιμήν του- πολλά μέρη σε όλη την χώρα, φανερά από επιλογή, ώστε να μπορέσει μεγάλη μερίδα κόσμου να συνδιαλεχθεί με την πλούσια σε νοήματα τέχνη του. Η έκθεση στην Θεσσαλονίκη δεν είναι ενδιαφέρουσα, απλώς και μόνο επειδή τα τελευταία χρόνια ο καλλιτέχνης εργάζεται εντατικά και ταξιδεύει συχνά, με αποτέλεσμα οι εκθέσεις του στην πατρίδα να έχουν αραιώσει, αλλά διότι τα έργα που εκτίθενται είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικά.

Εξάλλου, στον περιβάλλοντα χώρο της κεντρικής εισόδου του ξενοδοχείου έχει εγκατασταθεί η σειρά γλυπτών του νεαρού πλην όμως πολλά υποσχόμενου εικαστικού ΑναστάσηΛεόνογλου. Η σειρά απεικονίζει σχηματικά σπίτια, τα οποία διέρχονται συμβολικά μίας ακολουθίας καταστάσεων και επανεννοιολογήσεων. Το σπίτι – καταφύγιο, το σπίτι – οικογενειακή εστία, το σπίτι-ρήξη, το σπίτι-ερείπιο, το σπίτι-καταγωγή, το σπίτι-προορισμός. Εργα της σειράς έχουν εκτεθεί στην Myro Gallery of contemporary art τον Ιανουάριο του 2015, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης της Greek Marble Initiative. O καλλιτέχνης είναι απόφοιτος της Σχολής και Εφαρμοσμένων Τεχνών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα.


Επιπλεον, ένα μοναδικό αλλά εντυπωσιακό έργο τέχνης της νεαρής Ελληνίδας γλύπτριας Δόμνας Σαριτσόγλου κοσμεί τον χώρο του τζακιού στο ισόγειο του ξενοδοχείου. Πρόκειται για το έργο “Το δέντρο της ζωής” λαξευμένο εξ ολοκλήρου σε μάρμαρο Θάσου, ένα εντυπωσιακά λεπταίσθητο έργο τέχνης.


Για όλα τα αντικείμενα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες ή επαφή για την απόκτηση κάποιου από αυτά στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr ή καλώντας τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη στο (0030)6971890212. 

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Animation & Comics Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Sculpture & Ceramics StreetArt Symposiums Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σαντορίνη Στυλ & Εποχές Συλλογές Συνέντευξη Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χορός