Tuesday, 21 July 2015

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος | Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 - Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου έχει την τιμή να σας καλέσει να πάρετε μέρος στην καινούργια του δράση που θα έχει τίτλο "Εικαστικές Λογοτεχνικές Σελίδες" και θέμα τον τρόπο που ο καλλιτέχνης φαντάζεται και οικειοποιείται το ανάγνωσμα. Η έκθεση αυτή θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με το πρώτο μέρος που θα αφορά στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία να εγκαινιάζεται τον Δεκέμβριο του 2015 ενώ η δεύτερη φάση, που θα αγκαλιάζει όλα τα λογοτεχνικά είδη, μέσα στο 2016. Κάθε καλλιτέχνης καλείται να δημιουργήσει ένα έργο βασισμένο σε ένα βιβλίο που θα του προταθεί από το μουσείο. Πρόθεσή μας είναι οι δύο εκθέσεις να αποτελέσουν το περιεχόμενο ενός λευκώματος άξιου και ευπρόσδεκτου δείγματος της εποχής μας.

Τα έργα θα πρέπει να παραδοθούν σε διαστάσεις 0.70 Χ 1.00 μ είτε πλαγίως είτε όρθια χωρίς τελάρο προκειμένου η μεταφορά τους να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη. Σε περιπτώσεις που ο καλλιτέχνης επιθυμεί να δουλέψει σε τρεις διαστάσεις θα πρέπει να συνεννοηθεί με το μουσείο απ ευθείας, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα και η διαθεσιμότητα χώρου.

Ο καλλιτέχνης μπορεί να επιλέξει όποιο απόσπασμα επιθυμεί από το κείμενο που θα του προταθεί. Εάν η πρόταση λογοτεχνικού έργου δεν είναι αποδεκτή, τότε θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα προκειμένου να γίνει ανταλλαγή η αντικατάσταση του θέματος.

Μαζί με το έργο ο κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει να στείλει και μια σελίδα A4 με το όνομα του, 100 λέξεις βιογραφικό και το απόσπασμα από το οποίο εμπνεύστηκε το έργο. Το ίδιο πρέπει να το στείλουν και ηλεκτρονικά στο e-mail επικοινωνίας του μουσείου, ΕΔΩ.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Lifestyle Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αίγινα ΑΝΑΦΗ ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Καστελλόριζο Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη Κρήτη Λάρισα Λήμνος Λόγος Μεσολόγγι Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παιδαγωγικά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορός Ψηφιδωτό