Thursday, 14 May 2015

Έκθεση της Αναστασίας Τρυγούτη στην Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η έκθεση ππαρατείνεται μέχρι τις 28 Ιουνίου 2015

Πέμπτη 14 Μαΐου 2014 - Στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων του το εστιατόριο “Ακαδημία” (Αγίου Μηνά 3, Θεσσαλονίκη) ανακοινώνει έκθεση της εικαστικού Αναστασίας Τρυγούτη στους χώρους της.

Το έργο της ζωγράφου αναφέρεται στον πνευματικό και ψυχικό κόσμο. Το υλικό με το οποίο εκφράζεται συχνότερα είναι το μελάνι σε πολλές μορφές του, πενάκι, σινική μελάνι, ραπιδογράφο, μαρκαδόρος και στύλο σε χαρτί. Τριγωνικά και καμπυλωτά σχήματα εμφανίζουν μορφές μέσα από ευθείες και κυκλικές γραμμές. Η έκθεση αποτελείται από πρόσφατα δείγματα υπερρεαλιστικού ύφους, με αντιπροσωπευτικά έργα που διατρέχουν την εικαστική παραγωγή της. Πολλές προσωπογραφίες και αυτοπροσωπογραφίες κάνουν την εμφάνιση τους συχνά, σε όλες τις σειρές των έργων της, διερευνώντας τις ψυχικές μεταπτώσεις που προκαλεί ο διαρκής διάλογος του καλλιτέχνη με τα έργα του”, επισημαίνει σε σημείωμα του για το συνολικό έργο της ζωγράφου ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος.

Η έκθεση ξεκινά από το Σάββατο 16 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Ιουνίου.


Η Αναστασία Τρυγούτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε ζωγραφική στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και δράσεις του 3ου εργαστηρίου του διδάσκοντα Χάρη Κοντοσφύρη με τούς "Φλώρους Εικαστικούς" , και με το εργαστήριο χαρακτικής "Εν Φλω" της διδάσκουσας Δήμητρα Σιατερλή. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στα projects "Μελάνι σε Χαρτί" (2014) και Meet the Artist 5 -Springtime (2015) στην Myrό Gallery της Θεσσαλονίκης, με επιμελητή τον Πάρη Καπράλο. Ασχολείται με ζωγραφική, χαρακτική, κολλάζ, φωτογραφία και βρίσκεται σε φάση έντονου πειραματισμού ως προς την εγκατάσταση.


Σχετικά με εστιατόριο Ακαδημία
Το εστιατόριο Ακαδημία ξεκίνησε την λειτουργία του τα Χριστούγεννα του 2011 και σύντομα εγκαθιδρύθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης για την ποιότητα των υλικών του, την πρωτοτυπία της δημιουργικής Ελληνικής κουζίνας του και την εξαιρετική εξυπηρέτηση των ανθρώπων του. Παράλληλα αναδείχθηκε από το ξεκίνημα της λειτουργίας του σε χώρο συνάντησης τεχνών, και αγαπημένο σημείο συνάντησης των ανθρώπων του πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη. Οι χώροι του εστιατορίου φιλοξενούν συχνά εκθέσεις, μουσικές βραδιές, εκδηλώσεις Λόγου & Τέχνης, και άλλα συναφή δρώμενα. Για να παραμένετε ενήμεροι για τις δράσεις του χώρου συνδεθείτε στην σελίδα της στο Facebook που βρίσκεται στην διεύθυνση www.facebook.com/akadimia.estiatorio.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορός Ψηφιδωτό