Saturday, 7 February 2015

Be there | Πρόσκληση σε συζήτηση με τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη & την Ελεάννα Μαρτίνου

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 - Ο χώρος Ψυχολογία – Τέχνη και οι εκδόσεις "Σαιξπηρικόν", σας προσκαλούν σε μια συζήτηση με την ζωγράφο Ελεάννα Μαρτίνου και τον ποιητή, μεταφραστή και συγγραφέα Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη στο πλαίσιο των συναντήσεων του project “Ο καλλιτέχνης ως βιωματικό υλικό”, που επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Δρ. Δωροθέα Κοντελετζίδου,ιστορικός/θεωρητικός της τέχνης, και Έλενα Τονικίδη,εικαστικός/art-therapist αυτή την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 στις 18.00.

Στην εκδήλωση θα λάβει χώρα και η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Ίκαρου Μπαμπασάκη που εκδίδεται από τις εκδόσεις “Σαιξπηρικόν” “ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΙΟΥΑΡΝΤ ΜΠΑΡΟΟΥΖ : Ο Παππούς Όλων Μας” και εντάσσεται στην σειρά "Μικρές Μονογραφίες/Εκλεκτά Κείμενα" των εκδόσεων. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο εκδότης Γιώργος Αλισάνογλου.

Με εφαλτήριο το ποίημα του ε.ε. κάμμινγκς (το ένα δεν είναι το μισό του δύο / αλλά τα δύο μισά του ένα) η Ελεάννα Μαρτίνου και ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης συμπλέκουν και αναμειγνύουν τις Τέχνες, διατηρώντας πάντα την αυτονομία τους. Συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν. Η ζωγραφική αντλεί από τον στοχασμό, η συγγραφή πλάθει εικόνες με τις λέξεις, η μουσική ακούγεται μέσα από τα σχήματα. Το βιωματικό υλικό είναι το θησαυροφυλάκιο των δύο καλλιτεχνών, όπως δείχνουν στο βιβλίο και την έκθεση Σχέση/Σχάση. Οι Μαρτίνου & Μπαμπασάκης συνεργάζονται τα τελευταία πέντε χρόνια επιθυμώντας τη χαρτογράφηση του χάους και το στήσιμο δικτύων επικοινωνίας και δράσης ανάμεσα στις τέχνες.


"Έχοντας την τάση να πιστεύουμε ότι ο καλλιτέχνης επιτελεί κοινωνικό έργο, οι συζητήσεις-παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Art Therapy, θα πλαισιωθούν από καλλιτέχνες ποικίλων εκφραστικών μέσων –ζωγραφική, γλυπτική, περφόρμανς, εγκαταστάσεις, θέατρο, ποίηση κ. ά- ώστε να ερευνηθεί εάν και πως τα διαφορετικά μέσα έκφρασης ανήκουν σ’ αυτή τη διαδικασία ‘παραγωγής’ ενός έργου το οποίο έχει ως τελικό αποδέκτη τον θεατή αλλά και συγχρόνως με ποιον τρόπο η διαδικασία αυτή εντάσσεται ή δεν εντάσσεται στον προσωπικό ή συλλογικό μύθο του καθενός μας", αναφέρει η Έλενα Τονικίδη.

Οι συναντήσεις έχουν είσοδο, καθορισμένη σε συμβολικό κόστος €10 και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί σε δράσεις Art Therapy προς τον σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ”.

Σχετικά με το βιβλίο
Το βιβλίο “ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΙΟΥΑΡΝΤ ΜΠΑΡΟΟΥΖ : Ο Παππούς Όλων Μας είναι το πρώτο από τα βιβλία της σειράς «Radio Propaganda» των εκδόσεων Σαιξπηρικόν. Πρόκειται για μια σειρά που θα φιλοξενούνται ολιγοσέλιδες μονογραφίες και άλλα, εκλεκτά κείμενα γραμμένα ή / και επιμελημένα από τον Γ.Ι. Μπαμπασάκη. Η τυπογραφία είναι εξαιρετική- σε μονοτυπία με πολυτελή υδατογραφημένα –χαρτιά σε διαστάσεις 14,50 x 21. Στο εσωτερικό των βιβλίων θα περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που θα αναβιώνει  την αισθητική των φανζίν.Αξίζει να σημεθιωθεί ότι έχουν ήδη προγραμματισθεί τόμοι για τους Allen Ginsberg και Jack Keruac.


Δήλωση Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με email: psychologyart@cyta.gr & psychotherapyart@yahoo.gr.

Σχετικά με την εταιρεία “Ψυχολογία-Τέχνη”
Η “Ψυχολογία - Τέχνη” είναι μια Επιστημονική, μη Kερδοσκοπική εταιρεία που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, και έχει ως βασικό σκοπό την υλοποίηση ενεργειών και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, η ψυχοκοινωνική στήριξη, η ανάπτυξη δημιουργικών δράσεων, η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές διαταραχές και η προβολή της δημιουργικότητας των ατόμων με ψυχική διαταραχή. Επίσης, στα αντικείμενα της εταιρείας συγκαταλέγονται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης, τα οποία παρέχονται μέσα από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης, που εκπροσωπείται από την εταιρεία βάσει αναγνωρισμένων κριτηρίων σύμφωνα με τα Διεθνή ισχύοντα με την Ελληνική Νομοθεσία, και σε συνεργασία με φορείς διεθνούς αναγνώρισης και πιστοποίησης. Η εταιρεία βρίσκεται Παύλου Μελά 38, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54622.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το κέντρο στο Τηλ. & Fax : 2310 257070, 6970898814,
psychologyart@cyta.gr.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Animation & Comics Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Sculpture & Ceramics StreetArt Symposiums Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σαντορίνη Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συνέντευξη Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χορός