Thursday 9 October 2014

Η πρώτη Ελληνική ηλεκτρονική δημοπρασία Τέχνης & Αντίκας online την Δευτέρα

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 - Το Myrό Antiques House περνάει στην ψηφιακή εποχή εγκαινιάζοντας την πρώτη Ελληνική ηλεκτρονική δημοπρασία Αντίκας, Τέχνης και αντικειμένων, μέσω της πλατφόρμας www.myroauctions.gr που δημιούργησε σε συμφωνία με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία του Οίκου. Το Myrό Antiques House είναι ο πρώτος Ελληνικός οίκος Estate Sale δημοπρασιών που διαθέτει και ηλεκτρονική δημοπρασία, παράλληλα με την Inhouse “φυσική” δημοπρασία του. Σε συμφωνία με τα διεθνή πρότυπα, ο Οίκος διατηρεί στις εγκαταστάσεις του τα αντικείμενα που δημοπρατεί τα οποία βρίσκονται στην δική του σφαίρα ευθύνης, παρέχοντας την δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει φυσική πρόσβαση στα δημοπρατώμενα αντικείμενα. Στην πρώτη δημοπρασία του ο Οίκος διαθέτει αντικείμενα και έργα τέχνης που ανήκουν και σε δικές του συλλογές, προκειμένου να διαμορφώσει σημαντικές ευκαιρίες σε αξίες χαμηλότερες από το ένα εκατοστό της πραγματικής, για να επιβραβεύσει όσους σπεύσουν να εγγραφούν.
Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες του Οίκου είναι εντελώς ανεξάρτητες από την Inhouse διμηνιαία τακτική δημοπρασία, ή δημοπρασίες που αναλαμβάνει σε συνεργασία με άλλους φορείς και ιδιώτες. Παρόλα αυτά, πλέον, η τακτική διμηνιαία Inhouse δημοπρασία του Οίκου θα προβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς και για την Inhouse δημοπρασία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Με αυτόν τον τρόπο στις δημοπρασίες του Οίκου μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε από οπουδήποτε στον κόσμο. Η εγγραφή γίνεται σε απλά βήματα και οι πληρωμές εκκαθαρίζονται με απόλυτη ασφάλεια μέσω πιστωτικών καρτών, ή μέσω της διεθνούς πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal. Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες έχουν διάρκεια δύο εβδομάδες μέχρι την κατάληξη τους. Οι περισσότερες είναι γενικές δημοπρασίες, με την έννοια ότι δεν επικεντρώνονται σε ένα είδος αντικείμενου αλλά συμπεριλαμβάνουν “βαριές” αντίκες,

έπιπλα, διακοσμητικά, σύγχρονη και κλασσική τέχνη, χαρακτικά, βιβλία, κ.α., ενώ άλλες θα είναι θεματικές κατά είδος, περίοδο ή συλλογή.

Αν κάποιος θα ήθελε να διαθέσει αντικείμενα μέσω κάποιας από τις δημοπρασίες μπορεί να στείλει φωτογραφίες τους για μια πρώτη εκτίμηση, ενώ άπτεται της διακριτικής ευχέρειας του δημοπράτη το να προτείνει κατά πόσον αυτά θα διατεθούν μέσω της ηλεκτρονικής ή της φυσικής δημοπρασίας, και αντικείμενο συμφωνίας με τον πωλητή.

Εγκαινιάζουμε σήμερα μία νέα δραστηριότητα η οποία βασίζεται σε εγκαθιδρυμένες δημοπρατικές πρακτικές των μεγαλύτερων Διεθνών Οίκων Δημοπρασιών. Μέσα από την πλατφόρμα www.myroauctions.gr φιλοδοξούμε όχι μόνο να επεκτείνουμε το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, αλλά επίσης να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της αγοράς της Αντίκας και της Τέχνης στην Ελλάδα, και να εξοικειώσουμε το κοινό με δημοπρατικές πρακτικές κυρίαρχες παγκοσμίως, που είναι ελάχιστα γνωστές και αξιοποιήσιμες στην Ελλάδα”, δήλωσε ο κ. Σταύρος Μυρωνίδης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Myrό Antiques House.

O Οίκος Δημοπρασιών Myrό Antiques House ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη το 1996 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το 2009 μεταφέρθηκε σε εκτεταμένες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Ο Οίκος εφαρμόζει διεθνείς πρακτικές στις δημοπρασίες του τόσο στις φυσικές όσο και στις ηλεκτρονικές, και αποτελεί σημείο εκκίνησης μίας σειράς από πολιτιστικές δραστηριότητες, αποτελώντας έδρα και εφαλτήριο για το Myrό Group of Culture. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η πλατφόρμα προβολής & συνεργασίας για την σύγχρονη Γλυπτική σε Ελληνικό Μάρμαρο Greek Marble Initiative με τα διεθνή συμπόσια που οργανώνει, ο πολυχώρος σύγχρονης Τέχνης Myrό Gallery (στο κέντρο της Θεσσαλονίκης), Πινακοθήκη, ειδικές εκδόσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κ.α.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα