Sunday 20 July 2014

Θεσσαλονίκη | Υπαίθρια δημοπρασία με πολλές εκπλήξεις & παράλληλες εκδηλώσεις στις 30 Ιουλίου στο Myrό Antiques House



Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση
MIA από τις καλύτερες δημοπρασίες του θα παρουσιάσει ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό Antiques House του Σταύρου Μυρωνίδη στις εγκαταστάσεις του (2ο χλμ. δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου) την Τετάρτη 30 Ιουλίου με ώρα εγγραφής 19.30 και έναρξης της δημοπρασίας 20.00, που θα γίνει υπαίθρια, μπροστά στο κτίριο του Οίκου εντός του κτήματος που το περιβάλλει, ανάμεσα στα δεκάδες μνημειακά μαρμάρινα γλυπτά που έχουν φιλοτεχνήσει οι περισσότεροι των 30 διεθνούς φήμης γλύπτες της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Μαρμάρου.
Η δημοπρασία παρουσιάζει σειρές από Γαλλικά και άλλα μεγάλης συλλεκτικότητας γνήσια επιτραπέζια ρολόγια 19ου αιώνα, εξαιρετικά σεκρετερ της περιόδου 1760-1780, σπάνιες ελαιογραφίες 17ου αιώνα, αυθεντικά όπλα 19ου αιώνα, σε εξαιρετική κατάσταση, με ιδιαιτερότητες που τα καθιστούν σπάνια και δυσεύρετα, πολλές άλλες εξαιρετικά βαριές αντίκες σε τιμές εκκίνησης από 10 ευρώ μέχρι πολλές δεκάδες χιλιάδες.



Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση
Επιπλέον δημοπρατείται η καλύτερη  συλλογή που υπάρχει στην Ελλάδα σε σκαλισμένα Μαμούθ Ασιατικής Τέχνης, που περιλαμβάνει μονάχα εξαιρετικής τέχνης και μεγάλης σπανιότητας κομμάτια, με μήκος από 40εκ εως 64εκ. (Τιμή Εκκίνησης: 80000 ευρώ).  Άλλος τομέας στον οποίο διαπρέπει η δημοπρασία του Ιουλίου είναι τα σπάνια βιβλία. Υπάρχουν βιβλία διαφόρων ειδών σε πολλά διαφορετικά Lots τυπωμένα, χειρόγραφα, και σταμπωτά, νομικά, διπλωματικά, εκκλησιαστικά, χρονολογιών που ξεκινούν από τον 17ο αιώνα και εκτείνονται μέχρι τον 21ο. Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν και δύο εγκυκλοπαίδειες (διατίθενται σε 2 ξεχωριστά, διακριτά χτυπήματα), η πρώτη ιστορική έκδοση της Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας του ΗΛΙΟΥ, καθώς επίσης και η διάσημη εγκυκλοπαίδεια του Ελευθερουδάκη.
 
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση



Στον τομέα Έργων Τέχνης της δημοπρασία ξεχωρίζουν πίνακες του Δανιήλ Δανιήλ σε χαμηλές τιμές αν λάβει κανείς υπόψιν του την συλλεκτικότητα τους και την επενδυτική τους αξία, ένα πολύ ιδιαίτερο έργο του Μυταρά, έργα του σημαντικού ζωγράφου της Κέρκυρας Κόντη. Αντικείμενα και επιτραπέζια ρολόγια εποχών της Art Deco και της Art Nouveau -στυλ και εποχής, φυσικά- δεν λείπουν από την Δημοπρασία.

Παράλληλες εκδηλώσεις θα συνοδεύσουν την δημοπρασία:

Επίδειξη σύγχρονου κοσμήματος
Μετά την εξαιρετική συνεργασία με τον πολυτάλαντο Τάσο Παπανατασίου, βγάζουμε μια σειρά από τα κοσμήματά του σε δημοπρασία με σοκαριστικά χαμηλές τιμές, που μας παραχώρησε ειδικά για τους φίλους του Οίκου. Ο σχεδιαστής θα είναι παρών στην δημοπρασία, και στο πλαίσιο της θα λάβει χώρα επίδειξη κοσμήματος με γνωστά μοντέλα. 

Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Body Painting Action
Στο πλαίσιο της δημοπρασίας θα λάβει χώρα και ένα body painting action με ομάδα μοντέλων και χορευτών της γνωστής Bodypainter Ελισσάβετ Πέτρου, και τίτλο “El objetos Personas”. Διαβάστε ΕΔΩ.

Συμμετοχή
Για να συμμετέχετε στην δημοπρασία θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο, και να είστε ενήλικος. Το σύνολο των αντικειμένων μπορείτε να τα δείτε είτε από κοντά, επισκεπτόμενοι τον χώρο μέχρι και μία μέρα πριν την διεξαγωγή της δημοπρασίας σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212), είτε στο Διαδίκτυο, στην διεύθυνση www.antiqueshouse.gr.

Δωρεάν Μετακίνηση
Εξάλλου, μπορείτε να επωφεληθείτε της ΔΩΡΕΑΝ μεταφοράς  από τον Λευκό Πύργο με πολυτελές πούλμαν (σταθμεύει μεταξύ Λευκού Πύργου και Βασιλικού Θεάτρου και αναχωρεί στις 19.00 ακριβώς. Για κάθε σχετική πληροφορία, επικοινωνήστε με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη στο 6971890212). Ο Οίκος Δημοπρασιών Antique’s House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τα events που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στην σελίδα του Οίκου Δημοπρασιών www.antiqueshouse.gr.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα