Thursday, 19 June 2014

Τέχνες & Ιστορία στο Μαντείο

TO Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου για την 100ή επέτειο από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οργανώνει τον Ιούλιο στους Δελφούς διεθνές συμπόσιο με θέμα «1914 - 1924, Τα χρόνια των ανατροπών: Ευρώπη και Ελλάδα» καθώς και παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Θέατρο Φρύνιχος και τη Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.

Στο πλαίσιο αυτό,  θα πραγματοποιηθεί, επίσης,  τον Νοέμβριο στην Αθήνα, σε συν-διοργάνωση με το Νομισματικό Μουσείο,  έκθεση για τον  Ελευθέριο  Βενιζέλο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννησή του.  Σεμινάρια Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού θα λάβουν χώρα από τις 3 έως  τις 13 Αυγούστου,  με συμμετέχουσες χώρες τις Τσεχία και Σλοβενία. 

Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις (Art Campus) 2014
Για τρίτη συνεχή χρονιά,  ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» οργανώνει στους χώρους του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για νέους ταλαντούχους μουσικούς. Το Art Campus 2014 περιλαμβάνει master classes φλάουτου, όμποε, κλαρινέτου, ορχήστρας εγχόρδων με την Camerata Junior, σύνολα μουσικής δωματίου, μουσικά εργαστήρια και διαγωνισμό για σολίστ πνευστών και συναυλίες.

16o Αριστοτελικό Συμπόσιο
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνουν, από τις  27 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, Συμπόσιο Φιλοσοφίας πάνω σε αριστοτελικά κείμενα.

Δελφοί  -  εκδηλώσεις     
Εκτός από το Διεθνές Συμπόσιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καθηγητών Πανεπιστημίων, την Παρασκευή 4 Ιουλίου στο θέατρο Φρύνιχος θα παρουσιαστεί συναυλία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας της Κέρκυρας, με τίτλο «Ο ήχος των πνευστών». Το Σάββατο 5 Ιουλίου, στη Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών θα λάβει χώρα μουσική παράσταση με την σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου, με τίτλο «Ο έρωτας στα χρόνια του Μεσοπολέμου. Ένα μουσικό ταξίδι».

Την Τρίτη 15 Ιουλίου, στο θέατρο Φρύνιχος θα παρουσιαστεί ο «Ιππόλυτος»  του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, από το Εθνικό Θέατρο.  Η παράσταση των Δελφών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών με το Εθνικό Θέατρο.

Έκθεση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο
Έκθεση για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε συν-διοργάνωση με το Νομισματικό Μουσείο. Μέσα από τα εκθέματα αναδεικνύεται η προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου και παρουσιάζεται το πώς λατρεύτηκε ο οξυδερκής πολιτικός ως σύμβολο δύναμης και σοφίας.

Στην έκθεση θα εκτεθούν έργα λαϊκά και λόγια, έργα καλλιτεχνικής χειροτεχνίας, ενθυμήματα, έγχρωμες λιθογραφίες, φωτογραφίες και νομίσματα. Εκθέματα  θα δανείσουν για την έκθεση φορείς όπως  τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ιστορικό Αρχείο Χανίων, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο της ΕΡΤ, η συλλογή της Alpha Bank, το Μουσείο Βενιζέλου και πολλοί συλλέκτες. Την επιμέλεια θα έχει η Λουΐζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χορός Ψηφιδωτό