Saturday, 3 May 2014

"Spirallia" για έναν μήνα στην Θεσσαλονίκη

Η Αντωνία Τσαβδαρίδου, γνωστότερη των ανερχόμενων νέων σχεδιαστών αξεσσουάρ μόδας & design ως “Spirallia”, εκθέτει τα τελευταία της έργα στον χώρο της "Κόγχης" στην Myrό Gallery  για έναν μήνα, από τις 8 Μαΐου μέχρι τις 8 Ιουνίου. Μας είπε για την δουλειά της:
 
"Παρουσιάζω μία πιο εξελιγμένη μορφή σύγχρονου κοσμήματος που αποτυπώνεται με μεσαιωνικές τεχνικές  οι οποίες τείνουν να εξαφανιστούν στο πέρασμα του χρόνου.  Κάθε μέρα είναι και μια παράσταση, ξυπνάω και αποφασίζω πως νιώθω, έτσι φοράω τα αλυσόπλεκτα κοσμήματα μου,κρατάω τις πένσες μου,που είναι το κρίσιμο εργαλείο για  τη δημιουργία των αλυσόπλεκτων έργων. Ό,τι κάνω συμβάλλει σε ένα κομμάτι τέχνης. Το ενδιαφέρον μου έγκειται κυρίως γύρω από τη χρήση της μορφής του σώματος η οποία κρατά τα κομμάτια τέχνης κι έτσι απλά αφήνω το υλικό προς την κατεύθυνση που θέλει να πάει αυτό. Οι τεχνικές αλυσόπλεκτων έργων είναι μια αναπαράσταση του πολιτισμού μας. Είναι η προσωποποίηση της βιομηχανική κουλτούρας,όπου χρησιμοποιείται  η επανάληψη  μέσα στα έργα μου και η εντατική εργασία καθιστά τη διαδικασία το πιο σημαντικό μέρος και μου δίνει έμπνευση και υπομονή. Η συλλογή μου είναι μια εξερεύνηση των διαφορετικών επαναλαμβανόμενων κινήσεων ,το άνοιγμα και το κλείσιμο των κρίκων και η προσαρμογή των φολίδων. Αυτή η επαναληπτική διαδικασία χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ένα είδος υφάσματος, και προσθέτει μια νέα διάσταση στην τεχνική αυτή. Είναι ίσως μια αναπαράσταση ενός πολιτισμού που μεταβαίνει σε μια μετα- βιομηχανική  κοινωνία η έμφαση του οποίου δεν είναι η παραγωγή αγαθών, αλλά και της καινοτομίας , της γνώσης , και της υπηρεσίας. Η τελική έκβαση είναι να μεταφέρω τις τεχνικές επιρροές με τα υλικά σε μία σύγχρονη μορφή κοσμημάτων που συνδέει το παρελθόν με το παρόν”.

Η Αντωνία Τσαβδαρίδου, γνωστότερη ως “Spirallia”ζει και εργάζεται στην Ξάνθη. Εξειδικεύεται στο θεατρικό κόσμημα, και σε μοναδικά κομμάτια που αποτελούν τις εικαστικές δημιουργίες. Έχει ταξιδέψει στην Ασία και έχει μάθει την τέχνη του κοσμήματος από παραδοσιακούς δημιουργούς. Έχει επιρροές από Μεσοαμερικανικές τεχνικές καθώς και τεχνικές της Μεσαιωνικής Εποχής, όπως επίσης και από αρχαίους πολιτισμούς. Τελική έκβαση είναι η μεταφορά των παραπάνω τεχνικών επιρροών και υλικών σε μία σύγχρονη μορφή εικαστικών κοσμημάτων που συνδέει το παρελθόν με τη σημερινή εποχή.

Η έκθεση διαρκεί από τις 8 Μαΐου μέχρι τις 8 Ιουνίου 2014. Η Myrό Gallery είναι επισκέψιμη από το κοινό Πέμπτη, Παρασκευή (11.00-14.00 & 17.00-21.00) και Σάββατο (11.00 - 15.00).

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε ΕΔΩ.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΑΦΗ ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Πάρος Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορός Ψηφιδωτό