Saturday 31 May 2014

Θησαυροί του χτες και του σήμερα στην διάθεση σας!

Λεπτομέρεια 
γαλλικού 
ρολογιού 
του 19ου αιώνα, 
υπόδειγμα 
αισθητικής 
για την εποχή.
ΑΥΤΗ την Τετάρτη 4 Ιουνίου στις επτά το απόγευμα θησαυροί αλλάζουν χέρια, νέοι συλλέκτες ξεκινούν το ταξίδι τους στην υψηλή αισθητική, φιλότεχνοι αποκτούν έργα τέχνης που δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα μπορούσαν να αγγίξουν. Την Τετάρτη βρισκόμαστε στο Myrό Antiques House για το καθιερωμένο μας διμηνιαίο ραντεβού. Ελάτε και εσείς λίγο νωρίτερα ή μείνετε λίγο παραπάνω για να απολαύσετε τα εκθέματα, τα προγραμματισμένα happenings και την φύση στο κτήμα του Myrό Antiques House

Ανανεωμένη, με πολλές εκπλήξεις θα λάβει χώρα η 38η Τακτική Δημοπρασία Αντίκας, αντικειμένων και έργων τέχνης στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House (2ο χλμ. του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου στην Θεσσαλονίκη). Η σημαντικότερη καινοτομία της δημοπρασίας είναι η έναρξη μιας νέας πρακτικής, αυτή της δημοπράτησης έργων σύγχρονης τέχνης, από ανερχόμενους αλλά και εγκαθιδρυμένους έλληνες καλλιτέχνες σε σειρές έργων, οπότε καθένας ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει με ένα και μόνο χτύπημα έναν αριθμό έργων μιας ενιαίας σειράς. Αν και ο στόχος της νέας πρακτικής είναι -ως προς τους ανερχόμενους νέους δημιουργούς-  να δημιουργήσει συλλέκτες, και ως προς τους ανααγνωρισμένους, να πείσει παλαιότερους συλλέκτες να ανανεώσουν/εμπλουτίσουν την υπάρχουσα συλλογή τους, οι τιμές εκκίνησης διαμορφώνονται στο ήμισυ περίπου των τιμών που θα συναντούσατε σε γκαλερί, προκειμένου τα συγκεκριμένα Lots να είναι ελκυστικά και για κοινούς φιλότεχνους. Στην εν λόγω δημοπρασία  θα διατεθούν έργα του Στέλιου Κοτίδη, της Μαρίνας Προβατίδου, του Νίκου Χατζησμάλη, του Γιώργου Κορμπάκη και του καθηγήτη του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και γνωστού καλλιτέχνη Γιώργου Τσακίρη. Παράλληλα, στην διάρκεια της υπόλοιπης δημοπρασίας, θα διατεθούν μεμονωμένα έργα της χαράκτριας Γεωργίας Γρηγοριάδου, του ζωγράφου Νίκου Κουλακιώτη, του γνωστού για τις εικαστικές εγκαταστάσεις του καθηγητή  του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης Θανάση Πάλλα, του ζωγράφου Θανάση Χρήστου, της Κύπριας ζωγράφου Μαρίας Λαδόμματου.  Τα μεμονωμένα έργα σύγχρονης τέχνης ξεκινούν από εξαιρετικά χαμηλές τιμές, που, σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν ούτε την αξία τους, ούτε το φάσμα τιμών που στο οποίο ανήκουν όταν πωλούνται σε χώρους σύγχρονης τέχνης. 

Μουσειακής ποιότητας μπαούλο κασέλα circa 1670-1700. Η βάση-έδρανο του μπαούλου είναι 19ου αιώνα.

Πέραν τούτου, η τρέχουσα δημοπρασία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συλλέκτες ή ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν κάποιο επιτραπέζιο ρολόι αντίκα, διαθέτει σε απίστευτα χαμηλές τιμές εκκίνησης πολλά έπιπλα - γνήσιες αντίκες στυλ και εποχής, και έχει πολύ “δυνατό” τμήμα σύγχρονης τέχνης με πολλούς γνωστούς αλλά και νέους δημιουργούς. Διεθνή αριστουργήματα τέχνης δεν λείπουν, έλκωντας την καταγωγή από κλασσικότερες εποχές της τέχνης του και περιόδους, ιδίως του 20ου και του 19ου αιώνα. Δείτε όλα τα αντικείμενα, έργα τέχνης και αντίκες στην ιστοσελίδα: www.antiqueshouse.gr

 

Λάδι σε καμβά, πίνακας
του Νίκου
Κουλακιώτη

Επισημαίνεται ιδιαίτερα  η πρακτική της παρουσίας εξαιρετικά βαρέων αντικών ή αντικειμένων με μεγάλη συλλεκτικότητα με τιμές εκκίνησης 10 ευρώ. Ο Οίκος έχει χτίσει μέσα από τις δημοπρασίες του ένα ευρύ πιστό κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αποτελείται εν πολλοίς από γνώστες της αντίκας και των έργων τέχνης που δημοπρατεί, οπότε πρακτικά εμπιστεύεται την αξιολόγηση μερικών από τα σημαντικότερα κομμάτια της δημοπρασίας στην αίθουσα να καθορίσει εκείνη την τιμή πώλησης. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις παρέχει την δυνατότητα σε νέους επισκέπτες της να αποκτήσουν κάτι ποιοτικό σε χαμηλή τιμή.
 

Από τα αριστερά διακρίνονται: 
Αγγλικό ρολόι του 19ου αιώνα  
(πλάτος 65εκ x βάθος 30εκ x ύψος 206εκ.), 
ντουλάπα εποχής γύρω στο 1750, 
κεντρική ή Βόρεια Ευρώπη 
(πλάτος 179εκ x βάθος 70εκ x ύψος 212εκ.) 
Τα εικονιζόμενα αντικείμενα 
είναι μεμονομένα “χτυπήματα” (Lots).

Το Myrό Antiques House είναι ο μοναδικός οίκος δημοπρασιών στην Ελλάδα που διενεργεί σε σταθερή βάση estate sale δημοπρασίες, ενώ προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τα events που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού. Για τον λόγο αυτό μπορεί στις δημοπρασίες του να εμφανιστούν κομμάτια σε απίστευτα χαμηλές τιμές, προσιτές για τον καθένα. Στόχος του οίκου είναι να χτιστεί ένα φανατικό κοινό που θα έχει την ευκαιρία να ζει αυτήν την μοναδική και διασκεδαστική εμπειρία.


Προϋποθέσεις  Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα τους, να έρθουν στον χώρο της δημοπρασίας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να εγγραφούν, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το πάρουν ακόμη και επιτόπου, ή, εναλλακτικά να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται στον χώρο της δημοπρασίας ένα μήνα νωρίτερα, ώστε παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα εξετάσουν από κοντά.

Εξάλλου, αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (myro.antiques.house@gmail.com καλώντας στο 6971890212)

Στο κτήμα του Myrό Antiques House υπάρχουν ακόμη
περί τα 90 μνημειακά γλυπτά σύγχρονης τέχνης
σε μάρμαρο και μπρούντζο, έργα των 26 ελλήνων ξένων φημισμένων γλυπτών
που έλαβαν μέρος στο περυσινό διεθνές θερινό συμπόσιο
της Greek Marble Initiative.

Ελεύθερη είσοδος και δωρεάν μεταφορά
Η παρακολούθηση της δημοπρασίας δεν απαιτεί αγορά ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Στο περιθώριο της δημοπρασίας, οι άνθρωποι του Myrό Antiques House είναι στην διάθεση σας για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία σας, ή διευκρίνιση τυχόν χρειαστείτε.  Ο οίκος δρομολογεί την ημέρα της δημοπρασίας πούλμαν με σημείο εκκίνησης τον Λευκό Πύργο και ώρα εκκίνησης 18.00 ακριβώς. Για σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Πάρη Καπράλο, τηλ. 6948813460.


Σχετικά με το Myrό Antiques House
Το Antiques House υπηρετεί με συνέπεια τον χώρο της ποιοτικής αντίκας και Τέχνης από το 1996, καταρχήν με καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ από τον Μάιο του 2009 και έπειτα στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στις οποίες λειτουργεί εκθετήριο αντικών, παλαιοπωλείο, πινακοθήκη σύγχρονης και κλασσικής τέχνης, γλυπτοθήκη, οίκος δημοπρασιών, τμήμα συντήρησης πινάκων σε ξύλο και καμβά, και περιοδικές εκθέσεις συλλογών  αντίκας. Παράλληλα αποτελεί την έδρα των διεθνών συναντήσεων και συμποσίων σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο της Greek Marble Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου). Ο οίκος δημοπρασιών βρίσκεται στο 2ο χλμ του δρόμου Σουρωτής - Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε έναν σχηματικό χάρτη και να διαβάσετε οδηγίες για την μετάβαση σας. Περισσότερες πληροφορίες: www.artsandauctions.gr.



*Δείτε όλα τα αντικείμενα της δημοπρασίας
ΕΔΩ.



Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα