Tuesday 8 April 2014

Εκθέση σύγχρονης τέχνης και ποιοτικής αντίκας

 
ΤΟ Myrό Antiques House έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό μία σειρά από εκθέσεις σύγχρονης τέχνης με έργα των καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάζεται μέσω της Myrό Gallery της Θεσσαλονίκης, χτίζοντας πάνω στο πλούσιο περιεχόμενο που προσφέρει η φιλοξενία της γλυπτοθήκης της Greek Marble Initiative, η διαχείριση συλλογών σπάνιων αντικών, και βεβαίως η μόνιμη συλλογή του σε έργα τέχνης.

Αυτή την στιγμή στο Myrό Antiques House φιλοξενούνται επιλογές έργων του Γιώργου Κορμπάκη, του Στέλιου Κοτίδη, του Νίκου Χατζησμάλη σε περιοδική έκθεση. Ο Οίκος διαθέτει τα έργα των συγκεκριμένων αλλά και άλλων σημαντικών, νέων αλλά και διεθνώς εγνωσμένου κύρους δημιουργών, τόσο μέσω περιοδικών εκθέσεων, όσο και στην μόνιμη συλλογή του. 





Ο Ηλίας  Κασσελάς, γεννήθηκε το 1988, ζει και εργάζεται στην Νεράντζα Κορινθίας και την  Αθήνα. Το 2011 αποφοίτησε από την Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων τεχνών του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τη Φλώρινα με πτυχίο στη ζωγραφική. Έχει στο ενεργητικό του μερικές ομαδικές εκθέσεις και μία ατομική (γκαλερί "Καπλανών 5", Αθήνα, Ιανουάριος 2013 με τίτλο "Στη δυναμική των μεταλλάξεων"). “Αντιλαμβάνομαι τη ζωγραφική σαν μία απ' τις πολλές εκφάνσεις της δημιουργικής διαδικασίας, μιας διαδικασίας η οποία κατ' εμέ λειτουργεί πρωτίστως σαν ένα εργαλείο κατανόησης του ενδότερου και εξώτερου, του εαυτού και του περιβάλλοντος, σε έναν αγώνα ώστε αυτά τα δύο να γίνουν (ξανά) το ένα και το αυτό. Συνεπώς, προσπαθώ πριν τη δημιουργία ενός έργου, να επικαλούμαι εκείνες τις λειτουργίες του εγκεφάλου (ή "δυνάμεις", ή "ενέργεια", ή "δαιμόνια", αναλόγως πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας), οι οποίες θα μου επιτρέψουν να βρεθώ σε μια ουδέτερη, ή κενή, αντιληπτική κατάσταση, μέσω της οποίας θα είμαι ικανός να ζωγραφίσω δίχως το βούρδουλα της "θεματικής", ή της βόλης του προσχεδίου, ή ακόμα, και της επιβολής του ίδιου του εαυτού, να έχει λόγο δηλαδή στη διεργασία και το αποτέλεσμα με βάση τα όσα συνιστούν το "χαρακτήρα", τη "προσωπικότητα".  Ξεκινώ από κάποιο σημείο του λευκού χαρτιού και καταλήγω εκεί που το ίδιο το σχέδιο επιθυμεί να φτάσει...”, επισήμανε μεταξύ άλλων περιγράφοντας την σχέση του με την εικαστική δημιουργία.

Ο Στέλιος Κοτίδης γεννήθηκε το 1983 στη πόλη της Βέροιας, όπου έζησε και μεγάλωσε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε Ανακαίνιση και Αποκατάσταση κτιρίων στην Πάτρα καθώς επίσης  3D Modeling και τρισδιάστατη αρχιτεκτονική απεικόνιση στην Αθήνα.  Από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε το ενδιαφέρον του για την ζωγραφική, που χρησιμοποιεί ως μέσο έκφρασης. Η δημιουργικότητα και η φαντασία είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα έργα του. Τέλος, συμμετείχε σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. “Επηρεασμένος από την καθημερινότητα των ανθρώπων γύρω μου, κάνω εικόνα αυτό που βλέπω με τα μάτια της ψυχής. Μια προσπάθεια να κατανοήσω τον άνθρωπο, δήμιο/ δέσμιο των συναισθημάτων του και την αγωνία του να συμβιβαστεί με αυτά. Σ’ αυτό το μεγάλο μας τσίρκο, μέσα από έναν αγώνα επιβίωσης και υπαρξιακής αναζήτησης, ποια είναι άραγε τ’ αληθινά μας πρόσωπα; Μέσα σε ποιο - φθηνό ή ακριβό - περιτύλιγμα είναι έτοιμα να εκραγούν; Ψάχνω να δω. Είναι το δικό μου; Είναι το δικό σου;… Είναι το δικό μας!”, απάντησε ο καλλιτέχνης.

Ο Νίκος  Χατζησμάλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Καστρίτση. Στα έργα του προσπαθεί να συνδιαλλαγεί με την φύση, βασιζόμενος όχι μόνο στην άμεση παρατήρηση αλλά και στην παράδοση της τοπιογραφίας όπως μας παραδόθηκε από τους καλλιτέχνες της ανατολικής αλλά και της δυτικής κουλτούρας. Χρησιμοποιεί πάνω στο χαρτί κυρίως φυσικά υλικά όπως κάρβουνο, μελάνι και γραφίτη, τα ίδια υλικά δηλαδή με τα οποία αποτελούνται και τα θέματα του. Προσπαθεί με αυτά τα υλικά να αποδώσει τις δυνάμεις της φύσης και τα συναισθήματα που προκαλεί η θέαση της, έχοντας ως πρωταρχικό ερέθισμα τον αισθητηριακό της πλούτο.

 Ο Γεώργιος Κορμπάκης γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Το 2006 εισάγεται στη σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας όπου και θα κάνει μαθήματα στις κατευθύνσεις της ζωγραφικής (με καθηγητή τον Ιωάννη Καστρίτση) και των Νέων Μέσων με καθηγητή το (Βασίλειο Μπούζα). Το 2011 θα αποφοιτήσει με βαθμό άριστα. Στην μέχρι τώρα πορεία του έχει ασχοληθεί περισσότερο με τη ζωγραφική και το βίντεο, μέσα που και τα δύο επηρεάζουν την αντίληψή του. Η εικαστική του πορεία και προβληματική έχει ως αφετηρία τον άνθρωπο και τη σχέση του με την εποχή μας.

Ενδιαφερόμενοι συλλέκτες αλλά και επισκέπτες προσκαλούνται να κανονίσουν με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη συνάντηση για ξενάγηση τις εγκαταστάσεις του Οίκου και στις συλλογές του, τις οποίες ο οίκος διαθέτει στην αγορά. Πληροφορίες: 6971890212, myro.antiques.house@gmail.com.

Μάθετε περισσότερα για το Myrό Antiques House και τις δραστηριότητές του στην διεύθυνση www.antiqueshouse.gr.


Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa An Athenian Outsider Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs Art Therapy ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Awards Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Ciné qua non Cinema Collage Collectives Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art DJs Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Fundraising Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos LGBTQI+ Lifestyle London Calling Loutraki Multimedia & Installations Art Museums Myconos Naxos News Opera Party Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri Sikinos StreetArt Symposiums Syros Tattoo Teri Paschos textileArt Thessaloniki US Venue Virtual Watercolor whoISwho Workshops & Masterclasses Αγρίνιο Αίγινα Αίγιο Αλεξανδρούπολη ΑΝΑΦΗ ΑνδριανήΤζίμα Άνδρος ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος Απόψεις ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δελφοί ΔΗΜΗΤΡΙΑ Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Δράμα Έβρος Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζάκυνθος Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιδρύματα Ιεράπετρα Ιστορία Ιστορίες για γάτες ΙΩΑΝΝΙΝΑ Καβάλα Καλαμαριά Καλαμάτα Καλλιγραφία Καστελλόριζο Καστοριά Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κρήτη Κως Λάρισα Λέσβος Λευκάδα Λήμνος Λόγος Λύκειον Ελληνίδων Μεσολόγγι Μουσική Ναύπακτος Ναύπλιο Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Ολυμπία Ορεστειάδα Παιδαγωγικά Παιδιά Πάρος Παρουσιάσεις Πάτμος Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Ρόδος Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σκιάθος Σπέτσες Στήλη Άλατος Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία Τζια ΤΗΝΟΣ Τρίκαλα Τρίπολη ΥΔΡΑ Υποτροφίες Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χαλκίδα Χανιά Χειροτεχνίες Χίος Χορηγίες Χορός Ψηφιδωτό Ψυχολογία Ψυχολογία στην καθημερινότητα