Wednesday, 26 February 2014

Τα πρόσωπα της Ντίνας ΜαραγκούΑΝΘΡΩΠΟΣ εξαιρετικά δραστήριος, οργανωτικός και με ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική γραφή, η νέα -στην ηλικία- ζωγράφος Ντίνα Μαραγκού δείχνει τα έργα της αυτό τον μήνα στην Myrό Gallery, στον χώρο Πωλητήριο, που αξιοποιείται για την έκθεση έργων μικρού σχήματος. Η σειρά των έργων που θα παρουσιαστεί αποτελείται από μικρούς πίνακες που εντυπωσιάζουν με την ζωντάνια τους και την εκφραστικότητά τους. Πρόσωπα - καριακτούρες ζώων και ανθρώπων σχηματοποιημένα με πλατιά πινελιά και "πλακάτα" χρώματα, εγκαθιδρύουν έναν κώδικα επικοινωνίας με τον θεατή, αποτυπώνοντας με οξυδέρκεια το καλό μέσα στο κακό, το πονηρό μέσα στο αγαθό, και κάθε άλλο αντιθετικό ζεύγος στις φαινομενικά παιδικές ζωγραφιές της. 

Η ζωγράφος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκίδα της Εύβοιας  και είναι απόφοιτος της Σχολής Εικαστικών Τεχνών του Αριστετελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης από το 2010 Α.Π.Θ. Καλών Τεχνών. Με καθηγητή τον Κυριάκο Μορταράκο στην Τέχνη και εμπειρία από την συμμετοχή, οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων σε πολλά projects, έχει συνεργαστεί με τοπικούς και διεθνείς φορείς για την οργάνωση εκθέσεων. Επιλεκτικά αναφέρουμε την επιμέλεια οργάνωσης και συμμετοχή στην έκθεση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  σε συνεργασία με το unesco youth club «Πρόσωπα στην πόλη της Θεσσαλονίκης» (Το παιχνίδι του κύκλου) τον Νοέμβριο του 2010, την διοργάνωση εικαστικής δράσης εθελοντικών ομάδων (Σχεδία στη πόλη, ένωση πεζών, Ορνιθολογική, παιδιά σε δράση και Χ.Α.Ν.Θ) για την παγκόσμια μέρα εθελοντισμού (5/12/2010), τον συντονισμό της εκδήλωσης-έκθεσης "36 ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" με την ομάδα e-art και την X.A.N.Θεσσαλονίκης το 2011, τον συντονισμό projects στην Μπιενάλε Νέων Μεσογείου του 2011, την συμετοχή/διοργάνωση σειράς εικαστικών παρεμβάσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η καλλιτέχνις έχει εκθέσει έργα της σε ομαδικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη της Myrό Gallery ("Το Πρόσωπο του Καλλιτέχνη", Φεβρουάριος 2012), στο Κέντρο Χαρακτικής "Ήλιος"(Μάρτιος 2012), καθώς επίσης στις Vlassis  Art Gallery και Tettix Art Gallery (2013). Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 27 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαρτίου 2014 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες και μέρες λειτουργίας της γκαλερί, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00. 


Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σάμος Σαντορίνη Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χορός