Wednesday, 18 September 2013

Σημαντική πρωτοβουλία για την δημόσια & δωρεάν Παιδεία με φορέα υλοποίησης τις Βιβλιοθήκες της ΘεσσαλονίκηςΕΚΜΑΘΗΣΗ ξένων γλωσσών, πληροφορικής, αλλά και ενισχυτικής διδασκαλίας, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για μαθητές αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Στόχος είναι κυρίως οι άνεργοι, και μάλιστα με χρονικό όροιο 18 έως 35 ετών και οι φοιτητές, ενώ τα μαθήματα θα υλοποιούνται σε συνεργασία με εθελοντές αποφοίτους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων ξένης φιλολογίας ή καθηγητές επιπέδου proficiency. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν τμήματα εκμάθησης της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής, πορτογαλικής, ολλανδικής, ρώσικης, τούρκικης, βουλγάρικης, σέρβικης και κινεζικής γλώσσας, στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου, με ετήσια διάρκεια και θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, περιλαμβάνει μαθήματα επιπέδου αρχαρίων και δίωρες παραδόσεις.  Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή μέσω δήλωσης συμμετοχής στις περιφερειακές δημοτικές βιβλιοθήκες. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Eπιπλέον διοργανώνονται τμήματα εκμάθησης πληροφορικής, στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες, σε συνεργασία με εθελοντές αποφοίτους, του τμήματος πληροφορικής του Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ. Τα μαθήματα που απευθύνονται σε αρχάριους ενήλικες, θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και θα έχουν τρίμηνη διάρκεια, με δίωρα μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται και σε αυτή την περίπτωση προεγγραφή. 

Εξάλλου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τo Σύλλογο  «Ασπίδα για το Παιδί» -που είναι φιλανθρωπική, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση- και την Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών του τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, διοργανώνει "κοινωνικό φροντιστήριο" μαθηματικών, στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες, για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στα μαθήματα που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα διδάσκουν εθελοντικά τεταρτοετείς και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Για τη συμμετοχή στα μαθήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του συλλόγου «Ασπίδα για το Παιδί». 

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη λειτουργία τριών Δημοτικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης για το διδακτικό έτος 2013-2014. Τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να βοηθήσει εκείνους τους μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα λειτουργήσουν σε ειδικά Κέντρα που θα δημιουργηθούν σε Γυμνάσια και Λύκεια στην: πρώτη, την τέταρτη και την πέμπτη δημοτική Κοινότητα. Σκοπός της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι η διδακτική και παιδαγωγική ενίσχυση των αδύνατων μαθητών.

Δηλώσεις συμμετοχής σε οποιαδήποτε από τα παραπάνω μπορείτε να κάνετε στις Βιβλιοθήκες:
  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γιώργος Ιωάννου», Πυλαίας 59,  τηλ. 2310 919039
  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης, Κρίσπου 7,  τηλ. 2310 219329
  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Σαράντα Εκκλησιών, Γ.Βιζυηνού 57,  τηλ. 2310 203443
  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης, Χατζησίρου & Πελειάδου 1,  τηλ. 2310 544851
  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Νικάνορος 3 και Στεφάνου Νούκα,  τηλ. 2310 324666
  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως, Κωνσταντινουπόλεως 45,  τηλ. 2310 315100
  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας «Κληροδότημα Στ. Νικολαΐδη», Γρ. Λαμπράκη 187,  τηλ. 2310 950370
  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας «Ιωάννης Διαμαντή Διαμαντής», Αμοργού 29,  τηλ. 2310 921660
  • Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη, Κασσάνδρου 17-19, τηλ.  2310 274708

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση  ή πληφορορία τυχόν χρειαστείτε αναφορικά με αυτά τα ζητήματα επικοινωνείτε  με την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (, και συγκκεριμμένα με την κα. Χ. Κουτρολίκου), στα τηλέφωνα 2310374807 και 6980886595 ή/και αποστέλλωντας μήνυμα ηλέκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση c.koutrolikou@thessaloniki.gr.

Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collage Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Florina Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Retrospective Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΑΦΗ ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Βόλος Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Επίδαυρος Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κίμωλος Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Πάρος Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σάμος Σαντορίνη Σκηνογραφία Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνες Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χειροτεχνίες Χορός Ψηφιδωτό