Saturday, 30 June 2012

Arts & Antiques Fair 2012 | Athos Palace 6,7,8 Ιουλίου

 
Η απάντηση μας στην δυστοπία της κρίσης, τόσο στα επιχειρηματικά πράγματα που σχετίζονται με την τέχνη όσο και στο πρόβλημα της προώθησης του ελληνικού εικαστικού προϊόντος στο εξωτερικό είναι ένας νέος θεσμός που εγκαθιδρύουμε από φέτος, στην Βόρειο Ελλάδα, το Arts & Antiques Fair.

Μοναδικό στο είδος του το εγχείρημα του επιχειρηματία Σταύρου Μυρωνίδη, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του οίκου δημοπρασιών Antique’s House και της Myro Gallery στην Θεσσαλονίκη, θα λάβει χώρα στο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό θέρετρο Athos Palace στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, το τριήμερο 6-8 Ιουλίου 2012. Ο επισκέπτης του Fair θα βρεθεί σε ένα πανόραμα ποιοτικής αντίκας και ελληνικής σύγχρονης τέχνης. Η διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει πλατφόρμα για την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, της αντίκας, και της επιχειρηματικότητας στους όμορους χώρους της οικονομίας, συμβάλλοντας στην πολιτιστική διπλωματία και την διαμόρφωση εικόνας για την ελληνική πολιτιστική ταυτότητα σήμερα.

Στόχος  της διοργάνωσης είναι να καταστεί ένα ζωντανό φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, ενημέρωσης, αφορμής έναρξης νέων συνεργασιών και αγοραπωλησιών. Αντικέρ θα εκθέτουν τα σημαντικότερα δείγματα των συλλογών τους, ζωγράφοι θα συμμετέχουν εκθέτοντας τμήμα των δημιουργιών τους και καταξιωμένοι γκαλερίστες θα παρουσιάσουν έργα των συλλογών τους και των καλλιτεχνών που αυτοί εκπροσωπούν. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν η γκαλερί της Λόλας Νικολάου, οι Αντίκες Κόρδα, Era Antica, Sol's Antiques & Gallery, Συλλογή Λαζαρίδη, κ.α. Η έκθεση θα λειτουργήσει καθημερινά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 6-8 Ιουλίου για ένα δωδεκάωρο καθημερινά (από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ), στο συνεδριακό κέντρο του Athos Palace.

Το Arts & Antiques Fair αποτελεί μια πλατφόρμα συνεργασίας ελληνικών γκαλερί, αντικερί, οίκων δημοπρασιών, καλλιτεχνών, με ισχυρή δυνατότητα προβολής της ελληνικής τέχνης, σε τουριστικές περιοχές και πολυτελή θέρετρα, όπως το Athos Palace που αποτελούν προορισμούς για ξένους συλλέκτες, γκαλερί του εξωτερικού κλπ. Έτσι, το προφίλ του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται.

Παράλληλα, μέσω του νέου θεσμού των Arts & Antiques Fairs προωθείται η αντίκα, ένα προϊόν μεταποίησης και προστιθέμενης αξίας. Στην διάρκεια των δεκαετιών του '80 και του '90 οι Έλληνες αγόρασαν πληθώρα ποιοτικών αντικών, στις περισσότερες περιπτώσεις ασυντήρητων, τις οποίες συντήρησαν και μεταποίησαν. Τα έπιπλα που για πολλούς αιώνες κατασκευάζονταν με υπερηφάνεια από τεχνίτες προικισμένους με ταλέντο, οι οποίοι είχαν στόχο οι δημιουργίες τους να αντέξουν για πάντα είναι οικολογικά, επαναχρησιμοποιήσιμα και, όχι μόνο δεν χάνονται θέσεις εργασίας από την υιοθέτηση της αγοράς, συντήρησης και επανάχρησής τους, αλλά γύρω τους αναπτύσσεται ένα  εξαιρετικά ενδιαφέρον οικοσύστημα παραδοσιακά ελληνικών επαγγελμάτων που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.  Το έπιπλο – αντίκα αντιστέκεται στον χρόνο, είναι ιδανικό για επανάχρηση καθώς λόγω της στιβαρότητας κατασκευής του, παραμένει χρηστικό, ενώ  επίσης είναι δυνατή η μεταποίηση, αποτελώντας σε κάθε περίπτωση εξαιρετική αγορά σε επίπεδο επένδυση, καθώς –αντίθετα με άλλα αντικείμενα της καθημερινότητας μας- όσο παλιώνει τόσο μεγαλώνει η αξία μεταπώλησης της, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης της αποφασίσει για οποιονδήποτε λόγο να την διαθέσει..

Το line up της διοργάνωσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ.


Browse by keyword / Βρείτε αυτό που ψάχνετε

Activism Amfissa Andros Animation & Comics Antiparos Art Fairs ArtMarket Athens Auctions Audio/Video Australia Books&Manuscripts Call for entries & Competitions Cinema Collectives Columnist: An Athenian Outsider Columnist: Aperture Columnist: Ciné qua non Columnist: Ιστορίες για γάτες Columnist: Στήλη Άλατος Columnists: London Calling Columnists: www treasures Commentary & Documentation Conferences CulturalContent/Tourism Cyprus DESIGN Digital Art Documentary EDITO ElefsisCultureCapital ENGLISH Fashion Festivals & Biennales Gastronomy Halkida Iconography Ioannina Jewllery Lesvos Multimedia & Installations Art Museums Myconos News Opera Performance Printmaking Projects Restoration/Συντήρηση Rethymnon Sculpture & Ceramics Shqipëri StreetArt Symposiums Syros Tattoo Thessaloniki Venue whoISwho Workshops & Masterclasses ΑΝΤΙΚΑ Αντίπαρος ΑΠΟΨΗ Άργος Αρχαιολογία Αρχιτεκτονική Βέροια Γειτονιές Δημοπρασίες Διαλέξεις/ΔημόσιεςΣυζητήσεις Δίον-Λιτόχωρο Εγκαίνια Έδεσσα Ειδικά Θέματα ΕικαστικέςΔράσεις Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκπαίδευση ΕΛΕΥΣΙΝΑ Έρευνα Ζωγραφική Ηράκλειο Θέατρο Θρησκεία Ιεράπετρα Ιστορία Καβάλα Καλαμάτα Κέρκυρα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Κοζάνη Λάρισα Λόγος Μουσική Νεκρολογία ΞΑΝΘΗ Ξεναγήσεις Παρουσιάσεις Πάτρα ΠεριΟινουΣκιας Πόρος Πρόσωπα Προσωπικότητες Σάμος Σαντορίνη Σπέτσες Στυλ & Εποχές Συλλογές Συναυλίες Συνέντευξη Τέχνη Τεχνολογία ΤΗΝΟΣ ΥΔΡΑ Φλώρινα ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Φωτογραφία Χανιά Χορός